Petit Choux med mousse

Små skønne og smagfulde petit choux med mousse i tre smagsvarianter. Den sprøde vandbakkelse fint forenet med den cremet mousse giver en skøn smagsoplevelse og fantastisk mundfylde. Vandbakkelsespulveret er nemt at anvende til mange forskellige former for vandbakkelser. De færdige vandbakkelser kan opbevares på frost uden pynt.

 

Opskriften giver 108 stk.

 

Choux

1.000 g Wales powder til vandbakkelse

1.700 g Vand (60-75 grader varmt)

Rør vand og wales powder sammen ved lav hastighed. Rør derefter i 4-5 min. ved høj hastighed. Dejen sprøjtes ud med en rund tyl som små bomber på blank plade. Læg et stykke craquelindej på toppen. Bages herefter ved 180 grader i ca. 22 min.

 

Craquelindej

200 g Sukker

800 g linsedej

Ælt sukker og linsedej godt sammen. Rul ned på ca. 1,8 mm og stik ud med rund udstikker Ø6 cm

 

Citronmousse

600 g CREDI Fond citron

3.000 g Piskefløde

750 g Vand

 

Kakaomousse og saltkaramel

600 g CREDI Fond kakao

3.000 g Piskefløde

750 g Vand

550 g Karamel

5 g Salt

 

Jordbærmousse og trøffelchokolade

600 g CREDI Fond jordbær

3.000 g Piskefløde

750 g Vand

550 g Odense chokoladetrøffel

 

Fremgangsmåde:

Mousse

Pisk fløden meget let. Bland vand og CREDI Fond citron eller CREDI Fond kakao eller CREDI Fond jordbær og vend sammen med 1/3 del af den let piskede fløde. Tilsæt resten af fløden og bland det hele godt sammen. Herefter er moussen klar til brug.

 

Choux med citronmousse

Fyld de afkølede vandbakkelser fra bunden med 45 g citronmousse.

 

Choux med kakaomousse og saltkaramel

Karamel og salt røres sammen. Fyld herefter de afkølede vandbakkelser fra bunden med 40 g kakaomousse og 5 g saltkaramel.

 

Choux med jordbærmousse og chokoladetrøffel

Fyld de afkølede vandbakkelser fra bunden med 40 g jordbærmousse og 5 g Odense chokoladetrøffel.

 

De små choux kan pyntes med en lille mousse top og skovsyre i forskellige nuancer.

 

Vandbakkelser opskrift

Vi bringer vores ekspertise til din virksomhed 

 

Vores styrke ligger ikke kun i vores produkter, men i særdeleshed i vores medarbejdere. Hjertet af Credin består af vores yderst kompetente og erfarne medarbejdere – mange med lang anciennitet. Vores brede viden og knowhow om bageribranchen har en mærkbar indvirkning på hvert samarbejde og løsning, vi leverer.

 

 

Sådan samarbejder vi med dig 

Lad os skabe løsninger sammen

 

Vores passion er at levere skræddersyede og unikke løsninger, netop tilpasset dine behov. Med Credin som partner får du:

 

•  Over 90 års erfaring og knowhow
•  Tæt og direkte samarbejde med specialistteam
•  Hurtig og agil udviklingsproces
•  Innovative og unikke løsninger
•  AA-rating I BRCGS (uanmeldt auditering)
•  En del af Orkla Food Ingredients (OFI)

 

 

Læs mere om os her

 

Kontakt os