En skøn og svampet kage med en cremet og frisk smag af jordbær. Kagen er nem at variere med andre smage, lækkert frugtfyld og fromage. Den færdigpyntede kage holder sig frisk på køl i 1-2 dage.
Inden udskæring og dekorering kan kagen opbevares på frost i op til 2 måneder, godt pakket ind under plast. Opskriften giver 12 kager.
Ingredienser:
4.000 g CREDI® Soft Cake Lys kagebund (se grundopskrift)
1.000 g Jordbær-/ribsfrugtfyldning
2.900 g CREDI® Fond Jordbær fromage (se grundopskrift)
250 g Credigel
Grundopskrifter:
CREDI® Soft Cake Lys kagebund
2.130 g CREDI® Soft Cake Lys kagebund
750 g Æg
640 g Olie
480 g Vand
CREDI® Fond Jordbær fromage
400 g CREDI® Fond Jordbær
500 g Vand
2.000 g Piskefløde 35%
CREDI® Fond Jordbær opløses i vand. Derefter tilsættes ca. 1/3 af den letpiskede fløde og det blandes godt sammen. Resten af fløden mænges i.
Arbejdsbeskrivelse:
Alle ingredienser fra basisopskriften til kagebundene røres sammen med spartel ved lav hastighed i ca. 5 minutter. Dejen fordeles i to kantplader 46x60 cm foret med silikonepapir med 2.000 g dej i hver plade. Bundene bages ved 180 grader i 14-16 minutter.
Skær de afkølede bunde til, så de passer i en metalramme 40x54 cm og sprøjt 500 g jordbær-/ribsfrugtfyld på nederste kagebund i diagonale striber og sæt metalrammen omkring bunden. Hæld halvdelen af jordbærfromagen ud på bunden, og fordel det jævnt ud over frugtfyldet. Placer næste bund i rammen og sprøjt resten af jordbær-/ribsfrugtfyldet ud på bunden og derefter resten af jordbærfromagen. Sørg for at glatte overfladen af jordbærfromagen ud, så den bliver helt jævn. Kagen stilles på frost.
Fjern rammen fra kagen, og smør et tyndt lag Credigel ud over hele kagen og skær kagen ud i stykker af ca. 13 x 13 cm. Kagerne kan pyntes med marengs og friske bær eller chokoladekugler vendt i lyserødt støv.