Koldhævet Fermentbrød med havregrød

Med Ferment Specialmel kan du bage de lækreste brød, stykker og baguettes med den sprødeste skorpe, en fantastisk åben poring og en let let syrlig. Specialmelet sikrer en høj og ensartet kvalitet og en sikker proces, helt uden at gå på kompromis med kærligheden til det gode håndværk.

Prøv en af vores opskrifter med Ferment Specialmel.

 

Havregrød
Iblødsætning havregrød i min. 2 timer
1.200 g Vand (kogende)
600 g Havregryn

Ingredienser
6.000 g CREDI® Ferment
1.800 g Havregrød
1.500 g Fuldkornshvedemel
150 g Credifrost® Super
195 g Salt m/jod
180 g Gær
3.750 g Vand

Dejtemperatur: 25-27°C

Fremgangsmåde
Dejen æltes i 10 min. i 1. gear, herefter æltes dejen skær i 2. gear.
Lad dejen hvile i 15 min. under plast før afvejning. Herefter vejes dejen af
på ønsket mængde, virkes op og hviler igen i 15 min.

Brød
Dejvægt: 600 g.
Brødene slås aflange op, vendes i fine havregryn og sættes på plade med virket ned.

Baguettes
Dejvægt: 350 g.
Baguettes slås aflange op på ca. 35-40 cm og vendes i fine havregryn og lægges

på plade med virket ned.

Boller
Dejvægt: 2.400 g pr. pres (30 stk.)
Efter opslåning vendes de i fine havregryn og sættes på plade eller i en gastrobakke.

Fremgangsmåde
Efter opslåning af brød, baguettes og boller køres de på køl tildækket under plast. Dagen efter tages brød, baguettes og boller ud efter behov og tempererer ca. 60 min., inden de køres i raskeskab og raskes til ønsket størrelse. Efter raskning snittes brød og baguettes og bages.

 

Afbagning

Da ovne er forskellige, er nedenstående bagetider vejledende, da du kender din ovn bedst. 

 

Ovntype

Herd ovn: Indsætning ved 230°C reduceres til 200°C. Damp ved indsætning.

Stik ovn: Indsætning ved 250°C reduceres til 190°C. Damp ved indsætning.

Gastro ovn: 50% reduktion af blæser i hele bagetiden. Indsætning ved 200°C reduceres til 180°C. Damp ved indsætning.

 

Bagetid

Brød: 600 g - 650 g ca. 40 min.

Stykker og boller: 75 g - 100 g ca. 20 min.

Baguettes: 300 g - 350 g ca. 30 min.

Focaccia: 500 g ca. 20 min.

 

Læs mere om Ferment Specialmel her.

Vi bringer vores ekspertise til din virksomhed 

 

Vores styrke ligger ikke kun i vores produkter, men i særdeleshed i vores medarbejdere. Hjertet af Credin består af vores yderst kompetente og erfarne medarbejdere – mange med lang anciennitet. Vores brede viden og knowhow om bageribranchen har en mærkbar indvirkning på hvert samarbejde og løsning, vi leverer.

 

 

Sådan samarbejder vi med dig 

Lad os skabe løsninger sammen

 

Vores passion er at levere skræddersyede og unikke løsninger, netop tilpasset dine behov. Med Credin som partner får du:

 

•  Over 90 års erfaring og knowhow
•  Tæt og direkte samarbejde med specialistteam
•  Hurtig og agil udviklingsproces
•  Innovative og unikke løsninger
•  AA-rating I BRCGS (uanmeldt auditering)
•  En del af Orkla Food Ingredients (OFI)

 

 

Læs mere om os her

 

Kontakt os