Med Ferment Specialmel kan du bage de lækreste brød, stykker og baguettes med den sprødeste skorpe, en fantastisk åben poring og en let let syrlig. Specialmelet sikrer en høj og ensartet kvalitet og en sikker proces, helt uden at gå på kompromis med kærligheden til det gode håndværk.
Prøv en af vores opskrifter med Ferment Specialmel.
Ingredienser
6.000 g CREDI® Ferment
45 g Credifrost® Super
135 g Salt m/jod
120 g Gær
3.600 g Vand
Dejtemperatur: 25-27°C
Fremgangsmåde
Dejen æltes i 10 min. i 1. gear, herefter æltes dejen skær i 2. gear. Lad dejen hvile i 15 min. under plast før afvejning. Herefter vejes dejen af på ønsket mængde, virkes op og hviler igen i 15 min.
Brød
Dejvægt: 600 g.
Brødene slås aflange op og lægges i aluform med virket ned.
Baguettes
Dejvægt: 300 g.
Baguettes slås aflange op ca. 35-40 cm og lægges på plade med virket ned.
Stykker
Dejvægt: 2.200 g pr. pres (30 stk.).
Efter afbrækning pensles stykkerne med en blanding af Fermentmel og vand 1:2. Derefter vendes de i en blanding af blå birkes og sesam og sættes på plader.
Fremgangsmåde
Efter opslåning af brød, baguettes og stykker køres de på køl tildækket under plast. Dagen efter tages brød, baguettes og stykker ud efter behov og tempererer ca. 60 min., inden de køres i raskeskab og raskes til ønsket størrelse. Efter raskning drysses brød og baguettes med Fermentmel inden de snittes og bages.
Afbagning
Da ovne er forskellige, er nedenstående bagetider vejledende, da du kender din ovn bedst.
Ovntype
Herd ovn: Indsætning ved 230°C reduceres til 200°C. Damp ved indsætning.
Stik ovn: Indsætning ved 250°C reduceres til 190°C. Damp ved indsætning.
Gastro ovn: 50% reduktion af blæser i hele bagetiden. Indsætning ved 200°C reduceres til 180°C. Damp ved indsætning.
Bagetid
Brød: 600 g - 650 g ca. 40 min.
Stykker og boller: 75 g - 100 g ca. 20 min.
Baguettes: 300 g - 350 g ca. 30 min.
Focaccia: 500 g ca. 20 min.
Læs mere om Ferment Specialmel her.
Vi bringer vores ekspertise til din virksomhed
Vores styrke ligger ikke kun i vores produkter, men i særdeleshed i vores medarbejdere. Hjertet af Credin består af vores yderst kompetente og erfarne medarbejdere – mange med lang anciennitet. Vores brede viden og knowhow om bageribranchen har en mærkbar indvirkning på hvert samarbejde og løsning, vi leverer.
Lad os skabe løsninger sammen
Vores passion er at levere skræddersyede og unikke løsninger, netop tilpasset dine behov. Med Credin som partner får du:
• Over 90 års erfaring og knowhow
• Tæt og direkte samarbejde med specialistteam
• Hurtig og agil udviklingsproces
• Innovative og unikke løsninger
• AA-rating I BRCGS (uanmeldt auditering)
• En del af Orkla Food Ingredients (OFI)